Den rigtige ovn til dig og dine behov

Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe ny ovn. Vælg mellem en traditionel ovn, multifunktionsovn, dampovn eller kombiovn med indbygget mikroovn.

Traditionel ovn

Den traditionelle ovn er nem at anvende og er udstyret med under- og overvarme og muligvis grill.

Multifunktionsovn

Multifunktionsovnen har, som navnet antyder, mange funktioner blandt andet varmluft, grill, pizzafunktion mv.

Dampovn

Med en dampovn er det muligt at tilberede varmen ved hjælp af damp, så maden bevarer sin smag og vitaminer bedre end ved en traditionel tilberedning.

Kombiovn

En kombiovn kombinerer multifunktionsovnens funktioner med mikrobølger. Tilberedningen bliver derfor kortere.

Rensning af ovnen

I dag findes der flere ovne med selvrensende funktioner som pyrolyse eller katalyse, der automatisk sørger for rensning af ovnrummet. Katalytisk selvrens opsuger fedtstænk, som rammer på sider, top og bund af ovnen og forbrændes delvist, når ovnen når 200º, men kræver stadig rengøring. Med Pyrolyse opvarmes ovnen til 500º, hvormed fedtstænk og madrester forvandles til aske, som ved afkøling kan tørres af med en blød klud.

Indbygget stegetermometer

Med indbygget stegetermometer, kan du indstille den temperatur, du ønsker at stegen eller andet skal have, når den er færdig. Ovnen giver signal, når den ønskede temperatur er opnået.

Teleskopudtræk

Teleskopudtræk, eller udtræksskinner kan du nemt trække bradepander og riste ud af ovnen uden de vipper. Det gør det nemt at arbejde med maden.

Energiforbrug

Du finder ovne med energiskala fra G til A. Klassificeringen udregnes ud fra ovnens kWh forbrug, hvor A er udtryk for det laveste energiforbrug.