Det helt rigtige køleskab til dig

Køleskabsjunglen kan være svær at navigere i, da et køleskab ikke bare er et køleskab. I dag findes der flere forskellige typer fra det integrerede køleskab, med en front der matcher køkkenet til det fritstående retrokøleskab. Vi har samlet en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge et nyt køleskab.

Det klassiske fritstående køleskab

Det fritstående køleskab er, som navnet antyder, et køleskab, der er designet til at stå frit i dit køkken med sin egen front og sidebeklædning i forskellige afskygninger og farver. Det kan ofte rumme lidt flere kølevarer end et integrerbart, og støjer mindre end et køle-/fryseskab, da det kun arbejder for at holde én temperatur.

Integrerbart køleskab

Det integrerbare køleskab kan du gemme væk bag en front, der matcher resten af køkkenet. Du skal derfor selv anskaffe dig en låge, der passer til køleskabets størrelse gennem din køkkenforhandler. Et integreret køleskab har ofte mindre kapacitet end et fritstående, da det skal have luft mellem sig og skabskabinettet, så der ikke bliver for varmt.

Det kombinerede køle-/fryseskab

Køle-/fryseskabet er et køleskab og fryser kombineret i ét skab, hvor frysedelen oftest er nederst og køledelen øverst. Det passer perfekt til mindre køkkener og husholdninger, der ikke har brug for en stor fryse- og kølekapacitet.

Amerikanerkøleskab

Amerikanerkøleskabet, eller Side-by-side som det også kaldes, består af et køleskab og et fryseskab, der er bygget sammen i én enhed. Der findes et stort udvalg af størrelser og kombinationer. Det fleste er udstyret med både vand- og is dispensere.

Energivenlige køleskabe

Er du miljøbevidst, findes der et hav af energivenlige køleskabe. Du kan på skabets energimærke læse om dets energimæssige forhold. Energimærket for køleskabe har ændret sig, så du kan læse mere om, hvilke informationer energimærket giver dig her.

Kapacitet

Det er en god idé at overveje, hvor meget plads du har behov for i dit køleskab. Kapaciteten regnes i liter. Som tommelfingerregel har en person brug for 100 liter køleplads og 50 liter fryseplads. For hver ekstra person i husstanden tillægges 50 liter køleplads og 30 liter fryseplads. Er I få i hjemmet, er et køle-/fryseskab oplagt.

Lydniveau

Afhængigt af hvor dit køleskab skal stå, kan det være værd at kigge på køleskabets lydniveau. Skal det fx stå i et åbent køkkenalrum, vil et støjsvagt køleskab ofte være at foretrække. Støjsvage køleskabe defineres ved et lydniveau på 40 dB(A) eller derunder.

Ventileret køling

Med ventileret køling cirkulerer luften rundt i køleskabet og sikrer, at der konstant er jævn og ensartet temperatur i hele køleskabet. Det sikrer, at dine varer ikke fryser til nogle steder i køleskabet og modvirker dannelsen af rim på køleelementet.

0-zone/fresh zone

En sådan zone er god til at opbevare let fordærvelige fødevarer i længere tid som frugt og grønt.

Fleksibel indretning

Med en fleksibel indretning, kan du skabe den mest optimale plads til dine behov. Køber du fx mange grøntsager, kan det være rart med en skuffe til dem. Eller har du brug for en hylde til drikkevarer, er det rart med en bredere hylde til dem i skabslågen, og i det hele taget mulighed for at ændre på hyldernes højde i forhold til de produkter du handler ind.