Den helt rigtige fryser til dig

En fryser bliver brugt meget i hverdagen, derfor er det også vigtigt, at du vælger en fryser, der passer til dine behov. særligt vigtigt er at du tager stilling til hvor meget frysekapacitet, du har behov for, da en under- eller overfyldt fryser vil bruge unødig energi.

Fryseren

En fryser har den fordel, at den skaber god overskuelighed over dine frostvarer, da de er placeret i skuffer og hylder. Dog har de ofte ikke helt så meget kapacitet som en kummefryser. Fryseskabet findes både som fritstående og integrerbart, hvor du beklæder den med en køkkenfront, så det ligner resten af køkkenet.

Kummefryseren

En kummefryser har typisk et lavere energiforbrug og har plads til flere varer end et fryseskab. Det er dog ikke nær så nemt at finde dine varer, da de bliver placeret i lag.

Energivenlige fryseskabe

Det er værd at være opmærksom på energiklassen, da der i sidste ende kan være penge at spare og mindre energiforbrug. Energimærket for frysere er fornyet, og du kan læse mere om, hvilke informationer du får på energimærket her.

Lydniveau

Står din fryser i en åben køkkenløsning, kan det være rart at fryseren ikke larmer for meget. En fryser med 42 dB(A) eller derunder kan betragtes som støjsvag.

Kapacitet

Som tommelfingerregel har en person, der bor alene brug for 100 liter køleplads og 50 liter fryseplads. For hver person der er i husstanden derudover tillægges 50 liter køleplads og 30 liter fryseplads.

Selvafrimningssystem

Der findes flere forskellige former og niveauer af selvafrimningssystemer i frysere. I frysere med LowFrost er fryselegemet placeret udenfor fryserummet, hvilket modvirker dannelsen af rim. Derfor skal fryseren kun afrimes en gang om året ca. Med frysere med NoFrost slipper du helt for at afrime, da fryselegemerne kort opvarmes ca. 2-6 gange dagligt, hvilket fjerner rimen.